Hubník - Krkonošský Houbovec

4. července 2009 v 14:13 | Skalák

Krkonošský hubník

Doba přípravy: 30min.+20min. na pečení-4osoby
Potřeba: 2hrsti sušených hub nebo 400g čerstvých hub 7 rohlíků 1/4 l. mléka 2 lžíce krupice 4-8 stroužků česneku 3 vejce 2 na drobno nakrájené cibule špetku majoránky pepř,sůl 2 lžíce tuku(sádlo,máslo,olej nebo ztuž.tuk)
1. sušené houby přes noc namočte do rendlíku s vodou.kdybyste zapoměli,nic se neděje,jen je těsně před přípravou vhoďte do kastrolu s vodou a pár minut povařte.pokud máte čerstvé houby pečlivě je očistěte,nakrájejte na kostičky a chvíly poduste.rohlíky pokrájejte na kolečka a zalijte mlékem.
2. jakmile je z rohlíků kaše,spolu s houbami,krupicí,prolisovaným česnekem, vejci,cibulí,kořením a solí je vařečkou promíchejte v misce.předehřejte troubu na 170 C,horkovzdušnou na 150 C.v pekáči nebo zapékací misce rozpalte tuk(horalové používají sádlo),nalijte na něj houbovou směs a pečte asi 20min. 3. před podáváním nakrájejte hubník na kostky,dobře chutná teplý i studený. Přeju dobrou chuť
P.S. v předehřáté troubě na 200 C péct 1/2hod.(m.z.)
Foto...
Krkonošský hubník
Krkonošský hubník
Krkonošský hubník
Krkonošský hubník

 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 TlusTjoch TlusTjoch | Web | 4. července 2009 v 14:24 | Reagovat

to se jeví jedle ...

2 ZuSka ZuSka | E-mail | 10. června 2011 v 21:39 | Reagovat

Tak Štěpánko dojdi pro houby a já ho udělám :-)  8-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama