Pelmeně se skopovým masem

29. července 2010 v 23:53 | Skalák

Pelmeně

Čas přípravy: 50min.

Počet porcí: 4

Ingredience: Těsto: 300g polohrubé mouky
                             3 vejce
                             3 lžíce studené vody
                             špetka soli
                   Náplň: 300g jemně namletého jehněčího/skopového masa
                              2 vejce
                              1 hrst nasekané petrželky
                               sůl,pepř
Postup: 1. Mouku vysypte na vál, doprostřed udělejte důlek a do něj vyklepte vejce. Přilijte vodu a osolte. Zprvu opatrně aby vám vejce z mouky nevyteklo, uhněťte vláčné těsto. To pak zabalte do mikroténové folie a uložte na 1/2 hod. do lednice.
            2. Maso s míchejte s vejci, petrželkou a podle chuti osolte a opepřete. Těsto rozválejte na tenký plát. Skleničkou o průměru 6 cm. vykrajujte kolečka. Doprostřed každého dejte lžíčku masa. Kolečko přeložte a okraj pevně přitiskněte aby náplň nevytekla.
            3. Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu. Do vroucí vody nasypte pelmeně a vařte 10 min. Hotové slijte a podávejte
s kysanou smetanou, osmaženou cibulkou nebo zakápnuté octem. Přeju dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama