Srpen 2010

Obložená topinka k pivu

13. srpna 2010 v 14:26 | Skalák
Obložená topinka k pivu
Ingredience:
         200g chleba(4krajíce)
         2 lžíce sádla
         1 stroužek česneku
        200g salámu junior
        2 lžíce krájených sterilovaných žampionů(i jiné houby)
        2 lžíce krájeného pórku
        Chilli
        1 lžíce kečupu
        4 plátky eidamu
        4 žloutky
        1 pivo
(nejlépe Skalák)
Postup :
        Na rozehřátém tuku osmahneme topinky, potřeme je česnekem a úhledně na ně navršíme           směs. Ozdobíme plátkem eidamu, do středu topinky zlehka nalijeme žloutek a zapečeme v           troubě.
        Příprava směsi :
        Oloupaný salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na tuku, přidáme krájené žampióny(i           jiné houby), pórek, ochutíme chilli, spojíme kečupem a krátce prohřejeme.
      
Otevřeme pivo (Skalák) a můžeme hodovat.
        Přeji dobrou chuť.

Pivní blues

13. srpna 2010 v 9:15 | Skalák, převzato

Pivní blues

Počet porcí 4
Ingredience :
         100g Pivního sýra
         100g Olomouckých tyčinek
         100g Nivy
         100g zralého Hermelínu
         100g Eidamu a nebo uzeného bloku
         50g Romadúru
         50g másla
         Sladká paprika
         Drcený kmín
         Sklenka světlého piva
         8 krajíců chleba
         2 lžíce sádla
         1 vařené vejce
         Snítky zelené petrželové natě
Postup :
         Eidam nebo uzený blok nastrouháme , ostatní sýry postupně nakrájíme na tenké plátky.
         Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidáváme jednotlivé                    druhy sýra, přiléváme pivo. Vše vymícháme v hladkou pastu. Nakonec zamícháme                koření.
         Plátky chleba osmažíme v rozehřátém tuku, necháme okapat, potřeme připravenou                  pastou, ozdobíme plátky vařeného vajíčka a petrželovou naťí.
         Přeji dobrou chuť