Masový kotlík

17. srpna 2011 v 17:34 | Skalák

Ingredience :

1-2 lžíce sádla

150 g špeku, nakrájeného na kostičky

6 cibulí

mletá paprika

1 kg hovězí kližky nebo plece, nakrájené na kostky velikosti sousta

sůl, kuličky pepře, majoránka, kmín, nové koření podle chuti

1 kg vepřového plecka, nakrájeného na kostky velikosti sousta

4 červené papriky

2x400 g plechovka nakládaných rajčat

750 g brambor, olupaných, nakrájených na kostky

svazek petrželky

2-4 klobásy

1/2 tvrdého chleba

1 feferonka, nasekaná na nudličky

špetka medvědího česneku

čerstvý chleba nebo francouzská bageta k podávání



Pro 6-8 osob

Příprava : 30 minut

Vaření : 2 hodiny



V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě,

kdy se krásně rozvoní přisipte cibuli nakrájenou na kostičky.

Osmahněte ji do růžova a zaprašte trochou mleté papriky.

Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíly opékejte.

Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny

zalijte vodou. Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostky vepřového plecka,

krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut, a když je maso skoro měkké,

přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory.

Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené a vařte 20 minut.

Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka.

Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte 10 minut a dochuťte solí, feferonkou,

zasypte sekanou petrželkou a medvědím česnekem.


Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodišně, nechte půlhodinky odstát.

Podávejte s chlebem nebo bagetou.



Přeji dobrou chuť.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama